Здравейте колеги, вчера с AlfaOBD закачих Алфата и видях разминаван между air mass measured и target air mass. Колата е GT JTD Euro 3 и с дебитометър от Стило JTD 115 2004 година. Дебитомерите не са същите или от къде идва проблема? Колата иначе върви и няма никакви проблеми. Въпроса ми е дали е пробшем тая разлика?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Air mass measured
Collapse
X
-
След като например при бенз шестаци има разминавания в дебитомерите, независимо колко еднакви изглеждат номерата на сензорите в тях, отдавна не приемам за абсолютно вярно че са взаимозаменяеми........и не че колата не върви - върви си.....но нагоре в оборотите може да не е както трябва......"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
-
Ако си дадеш номера на рамата ще ти дам точния номер на твоя дебитомер да си сравниш.
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеСлед като например при бенз шестаци има разминавания в дебитомерите, независимо колко еднакви изглеждат номерата на сензорите в тях, отдавна не приемам за абсолютно вярно че са взаимозаменяеми........и не че колата не върви - върви си.....но нагоре в оборотите може да не е както трябва......
Номера на рамата е ZAR93700005151031.Alfa Romeo GT 1.9 16V JTD
Lancia Musa 1.4i 16V Automatic
Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer
Comment
-
Имам чуството, че се заяждаш с мене? Ти колата плащал ли си ми, че да ми държиш сметка? Аз съм си направил сверка с на човека колата, за да видя колко върви моята. За да го сравнявам с Ферари, ще му трябва бая по-голям мотор. Дизел като дизел. Такива селски изцепки в темите ми не искам. Ако ще отговаряш, нека да е по въпроса.Alfa Romeo GT 1.9 16V JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от ScuderiaItalia Покажи съобщениеЗдравейте колеги, вчера с AlfaOBD закачих Алфата и видях разминаван между air mass measured и target air mass. Колата е GT JTD Euro 3 и с дебитометър от Стило JTD 115 2004 година. Дебитомерите не са същите или от къде идва проблема? Колата иначе върви и няма никакви проблеми. Въпроса ми е дали е пробшем тая разлика?
Comment
-
0280218120 това ти е номера на дебитомера по Bosch
По каталог не отговаря на Stilo 1.9 115 коня, така че му мисли.
Comment
-
Първоначално публикувано от ScuderiaItalia Покажи съобщениеНа мен това ми направи впечатление, когато се опъвах с един голф 1.8т чипосан. От 4000 оборота натам имам чуството, че малко е като в тапа, а съм чистил колектор, турбо, кулер, пътища, затапен ЕГР. Голфа ми опъна с около 3 коли за около 1 км отсечка, не знам точно колко е разстоянието. Знам, че след чип хубаво се отпушва между 4000 и 4500, но след като го спомена сега започвам да се чудя дали проблема не е в дебитомера. От скоро карам колата и все още не съм я обслужвал, тоест горивния филтър не е сменян, от Италия е внесена. Тука в града има едно момче с Алфа 147 16v 140hp и като го намеря мога да го карам да ми го свали за 5 минути сверка да направя, aко знаете дали е 1 към 1.
Номера на рамата е ZAR93700005151031.Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.
Comment
-
То ми беше ясно, че колата ми не върви повече от чипнат Голф 1.8 турбо, но той се появи вечерта и затова стана така. Неговия е 150 с чип, АГУ мотора. А иначе пък интересно защо като колата не е с точния дебитомер, по някои улици на 3та скорост при 3000 оборота започва да ми светка ASR-а на таблото, че боксува.Alfa Romeo GT 1.9 16V JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от ScuderiaItalia Покажи съобщениеТо ми беше ясно, че колата ми не върви повече от чипнат Голф 1.8 турбо, но той се появи вечерта и затова стана така. Неговия е 150 с чип, АГУ мотора. А иначе пък интересно защо като колата не е с точния дебитомер, по някои улици на 3та скорост при 3000 оборота започва да ми светка ASR-а на таблото, че боксува.
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеТова като подаваш газ?Alfa Romeo GT 1.9 16V JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от ScuderiaItalia Покажи съобщениеДа, газ до долу.
Comment
Comment